perjantai 16. elokuuta 2013

Codename "mutsi"

Vuonna 2008
Korkosaappaiden korot kopisee katukivetykseen,hiukset on viimesen päälle ja ehostukseen meni aamulla tunti,mutta peilistä katsoo kaunis nuori nainen. Hoikka,treenattu terveen näköinen ja hyvältä tuoksuva. Kaikki on aina viimeisen päälle. Verkkarit kuuluu salille ja juhlia varten on mekot,korkokengät ja kaikki. Vapaapäivänäkin meikkaan,näytän hyvältä,vedän farkut jalkaan ja katson jonkun kivan paidan ,mistä sitä tietää vaikka joku soittaisikin että lähdetäänkö syömään,drinksuille,shoppailemaan. Onhan sentään vapaapäivä.

3vuotta myöhemmin...

Tukka on ponnarilla,se on niin likainen ettei sitä kehtaa aukikaan pitää. Mitkä ne meikit on? Ai niin,se on tuo peitepuikko joka peittää ne silmäpussit että kauppaan kerkii mennä. Look on luokkaa "lähiömutsi". Verkkarit on arkivaatetus. Ne vanhat ,nukkaantuneet pieruverkkarit joilla voi puskea vaunut puistoon ja ei tule kylmä kun lapset leikkii. Kaikki tuntuu olevan nykyään vain käytännöllistä,sama se miltä se näyttää. Vyötäröllä on 5,10 jopa 20kin liikakiloa. Kukaan ei katso sinua pitkään,kukaan ei luule sinua pulsuksi. Sinä olet "mutsi"

Tämä on hyvin yleinen ilmiö äideissä. Lapsi tulee,kaikki menee lapsen edelle. Lapsi kulkee ykkösissä,äiti kulkee lumpuissa ja räteissä. Moni äiti keskittyy niin kovin lapseensa,lapsien tarpeisiin ja lasten vaatteisiin että unohtaa sivussa itsensä. Ei ole lainkaan tavatonta että nuoresta parikymppisestä muutaman lapsen äidistä tulee täysin tyylitön,seksitön,reissussa rähjääntyny lähiömutsi. Kuka mua kattoiskaa siel kotona paitsi muksut joten miksi vaivautua? 

Minä olin monta vuotta sellainen äiti. Kunnes tajusin kuinka minäkin ansaitsen olla nätti,ostaa vaatteita muualta kuin kirpparilta ja kun äiti on onnellinen ,on lapsetkin. Kuinka ihanaa onkaan shoppailla vaihteeksi ne uudet farkut joiden asiosta koko vaatekaappi näyttää toimivan paremmin päälläsi. Kuinka ihanaa onkaan katsoa peiliin ja sieltä ei katso takasin se väsynyt,riipputissinen ja mahainen mamma? Okei,tissejä ei pelasta enään ketään muu kuin kirurgi,mutta yleiselle olemukselle voit tehdä paljon.

Mutta miksi näin käy synnyttäneelle naiselle? Miksi ne niin rupsahtaa? Syy siihen on yksinkertainen: Ei ole aikaa,eikä ole halua. Ja jos niitä on,ei jaksa edes kiinnostaa miltä näyttää. Vauva puklaa,isommat pyyhkii räät paitaasi ja vaikka mitä. Voi väsymyksen määrää pikkulapsiperheessä. Se ehostautuminen veisi vain 5 minuuttia mutta kun ei huvita. Monesti silti se 5 minuutin jaksaminen piristäisi omaa oloasi huomattavasti.

Kun pikkulapsi aika on ohi ,monesti näkee vielä niitä 10 vuotiaiden äitejä joille se "mutsi-look" on jäänyt päälle. On unohtunut oma itsensä. Kaikki menee lasten ehdoilla ja mitä lapset tarvitsee. Mitä jos se lapsi ei tarvitse sitä molokidsin haalaria kolmessa eri värissä? Mitä jos sinä tarvitset uuden talvitakin ja parin farkkuja? Ensi kerralla kun ostat lapsellesi jotain,joka ei ole niin maailman tärkein,muista itsesi. Mitä minä tarvitsen? Muista se,että äiti on koko perheen aivot ja sydän. Kun äidillä on kaikki hyvin,muu hoituu melkein kun itsestään.

Olet äiti,mutta olet myös nainen,jolla on lapsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti