maanantai 22. huhtikuuta 2013

Sairastupailua ja disneyn elokuvien ruotimista.

No,olisihan se tietenkin pitänyt arvata että ei savua ilman tulta... Nyt on sitten 2 ja 3 vuotiaat kuumeessa,molemmat. Jos tuo vauva sairastuu ,lyön ihan varmana päätä seinään sillä isännällä on pitkä työviikko.

Kokopäivä onkin mennyt sitten katsoen disneyn elokuvia,äitin istuessa sohvalla aktiivisesti facebookissa. Onneksi olen nähnyt aladdinit,tähkäpäät,muumit sun muut sen verran monta kertaa että automaattisesti vastasin oikein kun 3 vuotias välillä tenttasi että katsonko minä. "äiti mitä tossa tapahtu"

Disneyn klassikoja katsellen tulikin mieleeni. Miten ihmeessä nykyään valitetaan ja tiivistetään lapset kuplamuoviin lasten elokuvienKIN suhteen? Joskus oli kohu että myyrä kirjassa oli lukenut että myyrä uhkasi tehdä itsemurhan jossei rakastamaansa neitoa saa sillä ei voi elää ilman häntä. Aww kuinka romanttista,in real life: niin ei tosiaan yksikään mies tekisi naisen eteen...Eräs äiti oli sanonut sen olevan epäsopivaa lasten kirjaan. No päätin luetella klassikoista bongattuja,joidenkin mielestä epäsopivia tekoja ja lainauksia. Kommenttina saa toki laittaa niin lisään tähän!



  • "nyt turpa kiinni!" - Jago elokuvassa Aladdin
  • Lapset polttevat rauhanpiippua elokuvassa Peter Pan. Sopivaa eikö? 
  • Toukka tarjoaa bongista Liisalle savut Elokuvassa Liisa Ihmemaassa. Liisa kuitenkin tyytyy syömään vain sientä ja olemaan sekaisin vähän väliä...
  • "älä soita poskea sininen läski" - Jafar elokuvassa Aladdin
  • Disneyn klassikoissa aina pitää tappaa joku ja tuoda sillointällöin ruuminosa todisteeksi,kuten esimerkiksi metsästäjän elokuvassa Lumikki"Mä revin sun pään!" Toteaa ystävällinen kentauri Herkuleksessa.

    Ja kertokaa minulle hyvät ihmiset nyt,että miksi useimmiten Disneyn klassikoissa henkilöllä on joko yksi tai molemmat vanhemmat kuolleet? Kerätäänkö tällä sellaista "voi tyttö/poikarukka)" asetelmaa heti alkuunsa? Tietty kaava aina menee toki kylläkin disneyn klassikoissa: Pahiksia on aina yksi,ellei sillä ole joku sidekick joka päättää heittäytyä hyvikseksi sittenkin ihan lopussa! Pahis voittaa hetkellisesti että alkaa tuntua jo mahdottomalta ja sitten tulee sankarillinen loppurutistus ja prinssi pelastaa prinsessan TAI elokuvan superhyvis päähenkilö pelastaa itse itsensä. Jos elokuvassa on naispuolinen henkilö pääosassa se päättyy aina siihen että prinssi pelastaa. Eihän naiset nyt itse itseään saisi pelastettua. Mitä tämäkin lapsille opettaa? Odotelkaa vaan tytöt sitä prinssiä. 
    Yksi asia on varma,tämä tauti kun on reppanat selvittäneet niin me ei katsota yhtään elokuvaa moneen viikkoon!

    kun kuume vie voimat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti